Building Machines / Podvozja

Podvozja

Podvozja

Komatsuova precizna podvozja

Podvozja gusjeničara i vučnih vozila predstavljaju složen mehanizam koji se sastoji od puno međusobno neovisnih elemenata koji moraju nesmetano funkcinirati čak i u ekstremno teškim uvjetima. Komatsuova podvozja dizajnirana su kako bi se mogla nositi s jako teškim uvjetima rada te imaju dug vijek trajanja. No, unatoč tome su još uvijek osjetljiva na određeni stupanj habanja.

KUC – Komatsuov program pregleda i servisiranja podvozja

Kako bi izbjegli probleme vezane uz podvozja, Kuhn je uspostavio  program prevencije. Program je uveden pod imenom  Komatsuov program pregleda i servisiranja podvozja. Time se omogućava Kuhnovim servisnim  tehničarima da izračunaju razinu habanja komponenti podvozja jendostavnim mjerenjima zajedno s Komatsuovim posebno razvijenim računalnim programom. Time se omogućava procjena preostalog životnog vijeka podvoznih komponenti. Povrh toga,  Komatsuov program pregleda i servisiranja podvozja pruža podatke o potrebnim procedurama održavanja, te nudi detaljan pregled budućih troškova.

Jednostavan i brz pregled

Komatsuov program pregleda i servisiranja podvozja je sustav učinkovitih i brzih pregleda koji omogućava planiranje popravaka i zamjena unaprijed. Time se vrijeme izvan pogona i vrijeme nabave svodi na najmanju moguću mjeru. Program radi na sljedeći način: Kuhnovi stručnjaci bilježe podatke građevinskog stroja i mjere podvozje. Podaci se zatim unose u program analize gdje se automatski izračunava postotak habanja. Kuhnovi stručnjaci zatim uzimaju rezultate kako bi dali prepruke za potrebne poravke i korake održavanja.

 

Headoffice Zagreb

Kuhn- Hrvatska d.o.o.

Kuhn Zagreb

Rakitnica 4

10000 Zagreb

Hrvatska

Phone: +385 1 2407522

Fax: +385 1 2407504

Mail: kuhn-office@kuhn.hr